Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
DINAMO SECROM BUCURESTI Blog dedicat sectiei de ciclism a Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti

TURUL ROMANIEI 2007: Dan Anghelache este fan Vinokurov

Administrator: Marian-Valentin Burlacu / ProSport

INTERES Aflat la Slanic, castigatorul Turului Romaniei va urmari cu atentie intrecerea din Hexagon.

Victorios in Mica Bucla, dinamovistul isi petrece vacanta alaturi de familie. El a lasat bicicleta deoparte, odihnindu-se si inotand.
Oras cu o populatie ce trece cu putin de 7.000 de locuitori, Slanic Prahova a devenit faimos prin lacurile formate in vechile ocne de sare (Baia Baciului, Baia Verde si Baia Rosie). Iar de duminica si prin Dan Anghelache, primul roman care a castigat Turul Romaniei la ciclism din 1997 incoace. Obosit dupa o intrecere ce a masurat 1.200 de kilometri si care a durat opt zile, dinamovistul a decis sa-si ia o scurta vacanta, el ajungand in casa parinteasca marti, adica in ziua in care a implinit 24 de ani. "Au fost oameni care m-au oprit sa ma felicite, sa ma intrebe cum a fost. A fost placut sa vad ca victoria mea n-a trecut neobservata", ne-a marturisit cel care a ales sa faca acest sport pentru ca i-a placut inca din copilarie.

Si cum in Mica Bucla a dat jos vreo sapte kilograme, Dan Anghelache a decis sa uite pentru cateva zile de bicicleta, odihnindu-se sau inotand. "Voi merge mai mult la plaja, pentru ca m-am bronzat precum tractoristii", s-a amuzat ciclistul in timp ce se indrepta spre Grota Miresei. "Sambata, insa, incepe Turul Frantei, asa ca voi sta in fata televizorului pentru a urmari ce se intampla acolo. Cine sunt cotati cu sanse? Vinokurov si Valverde? Primul este mult mai bun", a concluzionat cel care a revenit in sa acum doi ani, dupa o intrerupere fortata de

efectuarea stagiului militar. "Putini reusesc sa atinga un nivel inalt intr-un timp atat de scurt". Dan isi va relua antrenamentele saptamana ce vine. Nu de alta, insa stie ca de acum inainte poarta pe umeri si dulcea povara a castigatorului Turului Romaniei.

"N-am urmarit niciodata cu atat interes rubricile de sport de la televizor si din ziare. Am avut mari emotii, insa stiam ca Dan are puterea sa castige"

Elena Anghelache, mama rutierului

"Suntem mandri de reusita lui Dan Anghelache. Vom discuta in Consiliul Local sa vedem cum putem rasplati victoria sa, mai ales ca la sfarsitul acestei luni vom organiza Zilele Slanicului"

Costea Danielus, primar oras Slanic

Text si foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commentaires