Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
DINAMO SECROM BUCURESTI Blog dedicat sectiei de ciclism a Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti

PREZENTARE: Obiectiv în 2009? Câştigarea Turului României

Administrator: Marian-Valentin Burlacu / ProSport
Pentru echipa de ciclism Dinamo Secrom Bucureşti principalul obiectiv pentru anul în curs rămâne câştigarea Turului României, performanţă pe care a reuşit-o ultima oară în 2007, atunci când Dan Anghelache a trecut primul linia de sosire, la Botoşani.

Alături de sportivul originar din Slănic de Prahova, pentru gruparea alb-roşie vor concura în acest an Alexandru Ciocan, care este şi antrenor împreună cu Constantin Cârstea, vicepreşedintele secţiei, Marian Frunzeanu, cel care le-a fost coleg la Petrolul Ploieşti, Răzvan Jugănaru, Traian Goga, Ciprian Bălănescu, Alexandru Galetschi, Cosmin Smarandache, Bela Bartha, Mihai Vrabiev, Radu Moldovan, George Şerban şi Mike Petculescu. La copetiţiile majore, cum ar fi Mica Buclă, vor fi prezenţi şi rutierii străini care au participat şi la ediţiile trecute. Este vorba, în primul rând, de olandezul Sierd Steigenga, cel care a dominat ediţia din 2006, compatriotul acestuia Raymond Roll, belgianul Pascal Baetens, cel care l-a ajutat pe Anghelache să se impună în 2007, dar şi germanul de origine română Martin Gaber sau francezul Frederic Peron, ultimul fiind în curs de legitimare.

Alături de cicliştii de la Dinamo se află, şi anul acesta, câţiva sponsori importanţi, care sprijină echipa atât financiar, cât şi cu echipament. Manager al team-ului va fi în continuare Bernd Bilal, fost preşedinte al FR de Ciclism şi om care şi-a legat existenţa de ciclism, în timp ce Ruxandra Teşa, preşedintele secţiei, a asigurat angajamente la firma sa, SC Security SRL, pentru o parte dintre sportivi. Iar dacă El Dorado, prin intermediul lui Roberto Bonaro, asigură echipament de concurs, As, Sport Florescu, prin Mircea Florescu, se ocupă de repararea şi întreţinerea bicicletelor.

Pe lângă câştigarea Turului României, Dinamo ţinteşte obţinerea titlurilor naţionale pe şosea, la categoriile Elite şi juniori, precum şi calificarea unor sportivi la Campionatul Mondial care va avea loc în Elveţia, în luna septembrie.

"Bugetul asigurat de clubul Dinamo şi de sponsorii noştri ne permite să participăm la competiţii importante atât în ţară, cât şi în Europa. Rezultatele din ultimii ani au făcut să fim invitaţi la curse în ţări cu tradiţie în acest sport: Italia, Olanda, Germania, Turcia. Nu ne propunem încă să ne transformăm într-o echipă continentală, pentru că acest statut nu ne-ar aduce nimic în plus. Ba, din contră, am cheltui şi nişte bani pe care îi putem folosi pentru a participa la competiţii", a declarat Constantin Cârstea.

COMPETIŢII LA CARE VA PARTICIPA DINAMO SECROM

15 martie - Cupa Municipiului Bucureşti
18 martie - Cupa NIRO
29 martie - Golheim (Germania)
3-5 aprilie - Belgia
11 aprilie - Germania
25-26 aprilie - Belgrad - Banja Luca (Serbia)
7-10 mai - Turul Halkidiki (Grecia)
14-17 mai - Cupa Autoconstruct
26-30 mai - Wielergala (Olanda)
6-13 iunie - Turul României
25-28 iunie - Campionatul Naţional pe şosea
8-11 iulie - GP Gemenec (Ungaria)
25-26 iulie - GP Bradillo (Slovacia)
1-2 august - GP P-NIVO
6-8 august - Turul Ţinutului Secuiesc
21-23 august - Campionatul Naţional pe velodrom
6-13 septembrie - Turul Bulgariei
23-27 septembrie - Campionatul Mondial (Elveţia)
24-25 octombrie - Campionatul Naţional ciclocros

SPONSORI OFICIALI
SC Bilal Motors SRL
Bernd Bilal
SC Security SRL
Ruxandra Teşa
SC El Dorado SRL - SIDI
Roberto Bonaro (Italia)
SC As. SPORT FLORESCU SRL
Mircea Florescu

SPONSORI PARTENERI

SC HOFIGAL EXIM SA
Ştefan Manea
SC KGK KONSIMPEX SA
Anouch Kirmiziyan
PEPSI AMERICAS SA
Anton Togan
RUDY PROJECT
Rudy Barbazza
CICLI PINARELLO SPA-ITALIA
CHIBA - GERMANIA
PENSIUNEA "VERA & LIVIA"

Foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORTPour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commentaires