Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
DINAMO SECROM BUCURESTI Blog dedicat sectiei de ciclism a Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti

STIRI / REZULTATE: Comportare onorabila in Turul Turciei

Administrator: Marian-Valentin Burlacu / ProSport

Ciclistii de la Dinamo Secrom Bucuresti au participat in perioada 6-13 mai la Turul Prezidential al Turciei.

 

Competitia inclusa si in calendarul Uniunii Cicliste Internationale (UCI) a cuprins sapte etape precedate de un prolog. La start s-au aliniat 90 de ciclisti reprezentand 15 tari: Turcia, cu 3 echipe, Slovacia, Germania, Irlanda, Iran, Bulgaria, Israel, Georgia, Serbia, Azerbaidjan, Ucraina [i Hemus-Macedonia .

Ciclistii de la Dinamo Secrom au inceput in forta. La prologul in lungime de 3 km olandezul Sierd Steigenga s-a clasat pe locul 7, la cateva sutimi de secunda de castigator. Etapa intai, Izmir - Kusadasi (135 km), a fost castigata de acelasi ciclist, Sierd Steigenga fiind primul care a imbracat tricou galben. Acesta l-a purtat timp de doua zile.

In etapa a treia atacurile adversarilor s-au inmultit. Mai mult, s-a format o coalitie din rutieri reprezentand Turcia, Bulgaria si Iran, care, in finalul etapei, au reusit sa castige si sa preia tricoul galben. In etapa a patra dinamovistii au reactionat prompt, surprinzandu-i pe rivali prin atacurile ciclistului olandez Arno van der Zwet, care s-a clasat pe locul 4. Atacurile batavului au continuat si in etapele a cincea si a sasea, in care s-a clasat pe locurile 5, respectiv 8. Totodata, aceste rezultate au facut ca stricta supraveghere a lui Sierd din partea adversarilor sa inceteze. Acest fapt a dus la o noua prezenta pe podium in ultima etapa, una in care fotofinisul l-a dat pe locul 2 pe Sierd. "Olandezul a fost foarte bine sustinut de echipa, care s-a comportat admirabil. In nici un moment nu a manifestat slabiciune, ba,  dimpotriva, s-a luptat de la egal la egal cu adversarii, destul de tari si numerosi. Castigarea unei etape, pastrarea tricoului galben timp de doua zile, clasarile pe locurile 2, 4, 5, 7, 8, in etape, permanenta lupta pentru tricoul galben au reprezentat pentru echipa noastra performante fara precedent", ne-a declarat Constantin Carstea, vicepresedintele sectiei.

In clasamentul general final, dupa 8 etape Arno van der Zwet s-a clasat pe locul 13, iar pe echipe Dinamo Secrom a terminat pe 8.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commentaires