Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
DINAMO SECROM BUCURESTI Blog dedicat sectiei de ciclism a Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti

TURUL ROMANIEI 2007: Un dinamovist s-a impus in Mica Bucla

Administrator: Marian-Valentin Burlacu / ProSport

LIDER Dan Anghelache (primul din dreapta) s-a impus in Mica Bucla cu doua zile inainte de a implini 24 de ani

Din punct de vedere sportiv, Mica Bucla a adus din nou un roman in centrul atentiei. E de asteptat ca acest succes sa fie urmat de o majorare a bugetului alocat cursei.

Ajuns la editia cu numarul 44, Turul Romaniei a fost castigat, dupa zece ani de asteptare, din nou de un rutier roman, Dan Anghelache (Dinamo Secrom). In plus, toate cele cinci tricouri acordate - galben (castigator), alb (combativitate), rosu (sprinteri), verde (cataratori) si albastru (romani) - au revenit unor sportivi autohtoni, in contextul in care Atanas Kostov (Hemus 1896 Troian / Bulgaria) si Stanislav Rudi (Mirage / Ucraina) au ocupat locurile 2 si 3 in ierarhia generala.

Dincolo de implicatiile sportive, acest succes poate atrage atentia opiniei publice, mass-mediei si sponsorilor catre un sport pe cat de frumos, pe atat de dur. Perspective exista deja, in conditiile in care au avut la dispozitie un buget mic, de 100.000 de euro, organizatorii fiind sprijiniti in acest an de o serie de firme (BRD, Dacia Renault, Mol, Loteria Nationala, Sert Marochinarie, Niro, DHS, RoStar, Shimano), precum si de autoritatile din orasele principale prin care a trecut caravana. S-a remarcat mobilizarea oamenilor care au asigurat ordinea in Tg. Jiu, Sibiu, Piatra-Neamt si Botosani, in ultima localitate fiind intinse si cordoane de atentionare pe strazi.

Text si foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commentaires