Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
DINAMO SECROM BUCURESTI Blog dedicat sectiei de ciclism a Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti

Il Giro incepe fara Ivan Basso

Administrator: Marian-Valentin Burlacu / ProSport

Editia din acest an a Turului Italiei (12 mai – 3 iunie), cea cu numarul 90, se va desfasura fara Ivan Basso. Rutierul peninsular a fost dat afara de echipa Discovery Channel dupa ce numele sau a fost implicat in Operatiunea Puerto.

 

Respectiva decizie a indepartarii italianului n-a cazut tocmai bine, Paolo Savoldelli, dublu castigator al cursei, declarand ca “nu este o veste prea agreabila”. Mai cu seama ca intr-o situatie asemanatoare sunt alti cinci ciclisti. Iar daca Basso a recunoscut luni, in fata Comitetului Olimpic National Italian (CONI) ca a donat sange medicului Eufemiano Fuentes, Michele Scarponi (Acqua & Sapone) a admis ca a fost in contact cu acelasi personaj, insa a negat ca s-ar fi dopat. Pe lista celor dati afara din motive asemanatoare se mai afla americanul Tyler Hamilton si germanul Joerg Jaksche (Tinkoff Credit Systems), precum si ibericii Costantino Zaballa si Ruben Plaza (Caisse d’Epargne). Cum presedintele lui Il Giro, Angelo Zomegnan, a cerut Uniunii Cicliste Internationale (UCI) lista tuturor suspectilor, pentru ca ei sa fie exclusi, Savoldelli a estimat ca afacerea nu este incheiata. Oricum, joi toti participantii la Il Giro au efectuat controlul antidoping.

 

In absenta lui Basso, favoriti la castigarea intrecerii in lungime de 3.442 km sunt Savoldelli (victorios in 2002 si 2005), Damiano Cunego (2004) si Gilbero Simoni (2001, 2003), dar si Danilo Di Luca, care nu s-a impus in Il Giro, dar a triumfat in clasica Liege – Bastogne – Liege in urma cu circa doua saptamani.

 

Intrecerea va debuta maine (sambata), cu un contracronometru pe echipe in lungime de 24 kilometri. El se va disputa in Sardinia , intre Caprera si Maddalena. Cursa se va incheia pe 3 iunie, la Milano, si va fi inclusa pe lista evenimentelor dedicate sarbatoririi Bicentenarului nasterii lui Giuseppe Garibaldi, cel care a a adus unitatea Italiei.  

 

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commentaires